Route

Vanuit Amsterdam
Neem de A1 richting Amersfoort. NEEM OP DE A1 NIET DE AFSLAG BLARICUM/HUIZEN maar rij door en neem bij knooppunt Eemnes de snelweg A27 richting Almere. Dan neemt u de afslag Huizen/Blaricum. Bij de stoplichten gaat u rechtsaf. Bij de rotonde gaat u rechtdoor. Deze weg volgt u tussen de weilanden door (let op de gevaarlijke bocht na het nieuwe wegdeel). U rijdt de parkeerplaatsen van het strand voorbij en dan neem u direct links een met grint verhard pad. Dit pad rijdt u af en dan bent u bij de post van de reddingsbrigade.

Vanuit Almere Snelweg
A27 richting Utrecht. Dan neemt u de afslag Huizen/Blaricum. Bij de stoplichten gaat u rechtdoor. Bij de rotonde gaat u rechtdoor. Deze weg volgt u tussen de weilanden door (let op de gevaarlijke bocht na het nieuwe wegdeel). U rijdt de parkeerplaatsen van het strand voorbij en dan neem u direct links een met grint verhard pad. Dit pad rijdt u af en dan bent u bij de post van de reddingsbrigade.

Vanuit de richting Utrecht/Hilversum
Snelweg A27 richting Almere. Dan neemt u de afslag Huizen/Blaricum. Bij de stoplichten gaat u rechtsaf. Bij de rotonde gaat u rechtdoor. Deze weg volgt u tussen de weilanden door (let op de gevaarlijke bocht na het nieuwe wegdeel). U rijdt de parkeerplaatsen van het strand voorbij en dan neem u direct links een met grint verhard pad. Dit pad rijdt u af en dan bent u bij de post van de reddingsbrigade.

Adres

Contact Reddingsbrigade Blaricum

BEZOEKADRES
Stichtseweg 99
1261 TA Blaricum

POSTADRES
Postbus 78
1260 AB Blaricum

E-mail: info@reddingsbrigadeblaricum.nl
Telefoon: 0355254799

https://www.reddingsbrigadeblaricum.nl
IBAN: NL21INGB0001997939

Over ons

Reddingsbrigade Blaricum zet zich in voor veiligheid op het water in en om de randmeren in de gemeente Blaricum. Daartoe houdt het een team van getrainde redders in stand die inzetbaar zijn bij evenementen en strandbewaking, en daarvoor beschikking hebben over een snelle reddingboot. Deze is ook inzetbaar als aanvulling op de 24-uur paraatheid van het team van de KNRM. Daarnaast zorgt reddingsbrigade Blaricum voor het in stand houden van inzetbaarheid van een eenheid van de National Rampenvloot welke ingezet kan worden bij landelijke watersnoodsituaties.

Het bestuur van reddingsbrigade Blaricum bestaat uit:

Marcel Agricola                  voorzitter

Thijs Veenstra                    secretaris

Josbert van Rooijen           penningmeester

Activiteiten Vrijwillige Reddingsbrigade Blaricum 2018

In 2018 hebben wij van 1 mei t/m 31 september elk weekend de strandbewaking op het Stichtse-strand verzorgt. Wij zijn daartoe iedere zaterdag en zondag aanwezig op onze EHBO-post en houden toezicht op strand en kustlijn.

Er zijn dit jaar 63 hulpverleningen verricht, met name op het open water, door en onder de vlag van de KNRM, onze hulpverleningspartner op het ruimer binnenwater.

Zwemmen redden Een geselecteerde groep vrijwilligers volgt wekelijks de lessen reddend zwemmen bij onze partnervereniging, Reddingsbrigade Naarden.

Waterbewaking evenementen De boten van de Reddingsbrigade Blaricum verzorgen waterbewaking bij evenementen. Aan boord is een uitgebreide EHBO-uitrusting en de bemanningsleden zijn opgeleid om alle EHBO handelingen te verrichten. Als zich tijdens een evenement op het water een grote calamiteit voordoet, kan de boot van de KNRM worden opgeroepen voor assistentie. Zo bewaken wij de Roeiwedstrijden op het IJmeer en de Eem, de Huizer triathlon, de nieuwjaarszit in Blaricum en andere nautische evenementen.

Inzet bij grote calamiteiten  Bij grote calamiteiten en zoekacties geeft de reddingsbrigadebrigade met haar boot ondersteuning aan de KNRM.

Bemensing rampenvlet Door de landelijk organisatie van reddingsbrigades, Reddingsbrigade Nederland, zijn door het gehele land zogenaamde rampenvlets gestationeerd die ingeval van overstromingen ingezet kunnen worden. Ook bij de Vrijwillige Reddingsbrigade Blaricum is een dergelijke vlet ondergebracht. De bemanning oefent daarmee, ook landelijk. Inzet gebeurt in opdracht van de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek.

Overige informatie

Beloningsbeleid

Reddingsbrigade Blaricum werkt uitsluitend met vrijwilligers en kent geen beloningsbeleid.

Financieel jaaroverzicht 

De jaaroverzichten over 2016 t/m 2018 zijn te vinden via deze links: ANBI Financieel Jaaroverzicht 2018,  ANBI Financieel Jaaroverzicht 2017 en ANBI Financieel Jaaroverzicht 2016

RSIN

808928132

Contact